Baked Alaska bombe

13
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal het ijs uit de vriezer om iets zachter te worden. Bekleed de kom met vershoudfolie en laat ruim over de rand hangen. Snijd de cake in plakken van een ½ cm dik en bekleed de binnenkant van de kom met ⅔ van de cakeplakken. Bestrijk deze plakken met de helft van de jam. Schep het ijs in de vorm. Bestrijk de rest van de cakeplakken aan een kant met de rest van de jam en leg op het ijs, met de jamkant naar beneden. Vouw de folie erover. Zet in de vriezer en laat minimaal 4 uur door en door bevriezen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220 °C. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop nog 5 min. tot het mooi stijf is en er glanzende pieken ontstaan.
  • 3 Haal de bombe uit de vriezer, verwijder het folie en zet hem met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bombe met de achterkant van een lepel in slordige pieken met het eiwit. Zorg dat de bombe overal is bedekt met eiwit. Zet de bombe 5 min. in de oven tot het eiwit goudbruin begint te kleuren. Controleer halverwege of hij gelijkmatig kleurt, draai hem anders een beetje door het bakpapier heel voorzichtig te verschuiven. Serveer direct.

Baked Alaska bombe is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Cranberrybombe
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladebombe op z’n Italiaans
Nagerecht
Bekijk recept
IJsbombe
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Koningstaart
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Caesar tostada
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens baked oatmeal
5 min
Bekijk recept
Miniwraps met kip en boerenkoolsalsa
25 min Snack
Bekijk recept
BBQ baked beans
30 min Bijgerecht
Bekijk recept