1 Haal het ijs uit de vriezer om iets zachter te worden. Bekleed de kom met vershoudfolie en laat ruim over de rand hangen. Snijd de cake in plakken van een ½ cm dik en bekleed de binnenkant van de kom met ⅔ van de cakeplakken. Bestrijk deze plakken met de helft van de jam. Schep het ijs in de vorm. Bestrijk de rest van de cakeplakken aan een kant met de rest van de jam en leg op het ijs, met de jamkant naar beneden. Vouw de folie erover. Zet in de vriezer en laat minimaal 4 uur door en door bevriezen.
2 Verwarm de oven voor op 220 °C. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop nog 5 min. tot het mooi stijf is en er glanzende pieken ontstaan.
3 Haal de bombe uit de vriezer, verwijder het folie en zet hem met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bombe met de achterkant van een lepel in slordige pieken met het eiwit. Zorg dat de bombe overal is bedekt met eiwit. Zet de bombe 5 min. in de oven tot het eiwit goudbruin begint te kleuren. Controleer halverwege of hij gelijkmatig kleurt, draai hem anders een beetje door het bakpapier heel voorzichtig te verschuiven. Serveer direct.