1 Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de koude misobouillon, eieren en een mespunt zout toe en meng met een garde tot een glad beslag. Snijd de salade-ui in ringen en meng het wit door het beslag, samen met de gebakken uitjes en witte kool.
2 Doe de ketchup, ketjap, bruine suiker en de mirin in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op laag vuur en zet dan het vuur uit. Snijd ondertussen de paddenstoelen in reepjes. Verhit 2 el olie en bak ze in 8 min. gaar op hoog vuur. Breng op smaak met de sojasaus.
3 Verhit 2 koekenpannen met in elke pan een eetlepel arachideolie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel. Bak de pannenkoeken in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en bak zo nog 2 pannenkoeken.
4 Leg de okonomiyaki op de borden en verdeel er de ingelegde gember, het groen van de salade-ui en de gebakken paddenstoelen over. Besprenkel eerst met de ketchupsaus en daarna met de Japanse mayonaise. Hak de wasabibollen fijn en strooi over de pannenkoeken.
Okonomiyaki met paddenstoelen is een recept van Albert Heijn