1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rol het deeg uit. Steek 4 grote sterren en 4 kleine sterren uit het deeg of gebruik de mal en snijd de stervormen uit. Leg het bakpapier op de bakplaat, leg de bladerdeegsterren erop en bestrijk ze dun met ei.
2 Bak de bladerdeegsterren in de voorverwarmde oven in 12 min. goudbruin en gaar. Laat ze op het rooster afkoelen en bewaar tot gebruik (max. 2-3 dagen) in een luchtdichte trommel.
3 Breng op laag vuur de bouillon tegen de kook aan. Voeg de kipfilet en champignons toe en stoof in 12 min. zachtjes gaar. Schenk de bouillon door een zeef in een maatbeker. Bewaar de kip en de champignons. Snijd de kipfilet in stukjes.
4 Smelt in een (saus)pan de boter. Fruit de ui 2 min. Voeg de bloem toe en bak 2 min. zonder te laten kleuren. Schenk beetje bij beetje de gezeefde bouillon erbij en klop met een garde tot een gladde saus. Kook 10 min. zachtjes. Voeg de kip en de champignons toe en verwarm nog 5 min. Breng op smaak met de peterselie en peper. Leg de grote deegsterren op 4 borden. Verdeel er de veldsla en ragout over en dek af met de kleine sterren.
Bladerdeegsterren met kippenragout en veldsla is een recept van Jumbo