Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen

4
40 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui 5 min. zonder te laten kleuren. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee.
  • 2 Schenk de bouillon met het water in de pan en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep 20 min. zachtjes.
  • 3 Zoek een aantal mooie kleine slablaadjes uit om te garneren, genoeg om 4 toefjes te maken. Voeg de resterende slablaadjes met de slagroom aan de soep toe en kook nog 3 min.
  • 4 Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper. Schep de soep in 4 diepe borden of potjes. Verdeel de garnaaltjes erover en garneer met een toef sla.

Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept