1 Breng de rodekool met het kaneelstokje, de steranijs, kruidnagels, azijn, wijn, rietsuiker en het zout aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kool in 1,5 uur zachtjes gaar. Schep de kool elke 10 min. om.
2 Verwarm de oven voor tot 160 °C. Bestrooi de rollade met zout en peper. Smelt in de ovenvaste braadpan de boter. Bak het vlees in 5 min. rondom bruin aan. Kneus intussen (met de deegroller of vijzel) het venkel- en korianderzaad. Meng de tijm erdoor.
3 Meng de honing met de mosterd en smeer de rollade hiermee rondom in. Bestrooi het vlees met het specerijenmengsel.
4 Bak de rollade in de voorverwarmde oven in 40 min. bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar; schep elke 5 min. het braadvet over de rollade.
5 Neem de rollade uit de oven en laat onder aluminiumfolie 15 min. rusten. Snijd het vlees in mooie plakken en serveer met de rodekool.
Kruidige varkensrollade met honing en rodekool is een recept van Jumbo