1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kook de broccoli en sperziebonen in water met zout 5 min.
2 Giet de groenten af en laat ze goed uitlekken. Verdeel ze over de bodem van de ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Leg de gratins en de takjes rozemarijn tussen de groenten.
3 Bak de gratin-groenteschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. gaar. Smelt intussen de boter in een braadpan. Bestrooi de rosbief met zout en peper. Bak het vlees in 20 min. rondom bruin aan en vanbinnen rosé of naar wens gaar.
4 Laat het vlees in aluminiumfolie rusten. Leg de gratins op 4 borden. Schep de groenten om met de bosui en peper naar smaak. Snijd het vlees in plakken en leg bij de gratins. Serveer met de barbecuesaus en de geroosterde groenten.
Rosbief met groene groenten en gratin is een recept van Jumbo