1 Was de kip en dep deze aan de binnen- en buitenkant droog met keukenpapier. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord.
2 Meng het gehakt met het broodkruim, het amandelschaafsel, de sjalot, 2 el curry madras, de gedroogde cranberry’s en peper en zout naar smaak. Vul de kip met het mengsel en steek dicht met cocktailprikkers. Meng 2 el olijfolie met de resterende curry madras en zout en peper naar smaak. Wrijf de buitenkant van de kip in met de kruidenolie.
3 Verhit de laatste 2 el olijfolie in een braadpan. Bak de kip rondom bruin aan. Keer de kip pas als deze makkelijk van de bodem van de pan loslaat. Schenk het sinaasappelsap en het hete water langs de rand in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook.
4 Draai het vuur laag en braad de kip met de deksel op de pan in 70-75 min. gaar. Keer de kip tweemaal en voeg na 1 uur de verse cranberry’s toe. Leg de kip op een schaal en laat 10 min. onder aluminiumfolie rusten. Laat de saus op hoog vuur iets inkoken. Voeg de bosui toe en serveer de kip met de cranberrysaus.
Gevulde kip met zoet-kruidig gehakt en cranberrysaus is een recept van Jumbo