1 Bekleed de bodem en de randen van de (oven)schaal met bakpapier; zorg dat de hoeken ook strak bekleed zijn. Verdeel de plakken cake over de bodem van de schaal. Zorg dat de plakjes goed aansluiten en de bodem helemaal is bedekt; snijd eventueel de cake iets bij. Druk de cake stevig aan en besprenkel met de amaretto.
2 Breng in een steelpan de slagroom tegen de kook aan. Hak intussen de chocolade grof. Draai het vuur laag, voeg de chocolade toe en laat in de warme room smelten. Roer regelmatig zodat een gladde chocolade-room ontstaat. Neem de chocoladeroom van het vuur en laat 15 min. afkoelen tot handwarm.
3 Schenk de chocoladeroom op de cake. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om stevig te worden.
4 Neem de taart met het bakpapier uit de vorm en zet op een mooie platte schaal. Garneer de taart met de popcorn, karamelsaus, pecannoten en zeezout naar smaak.
5 Snijd de taart met een warm vochtig mes in 10 lange repen en leg deze op 10 borden.
Chocolade-truffelcarré met karamelsaus en zeezout is een recept van Jumbo