Chocolade-truffelcarré met karamelsaus en zeezout

4
145 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bekleed de bodem en de randen van de (oven)schaal met bakpapier; zorg dat de hoeken ook strak bekleed zijn. Verdeel de plakken cake over de bodem van de schaal. Zorg dat de plakjes goed aansluiten en de bodem helemaal is bedekt; snijd eventueel de cake iets bij. Druk de cake stevig aan en besprenkel met de amaretto.
  • 2 Breng in een steelpan de slagroom tegen de kook aan. Hak intussen de chocolade grof. Draai het vuur laag, voeg de chocolade toe en laat in de warme room smelten. Roer regelmatig zodat een gladde chocolade-room ontstaat. Neem de chocoladeroom van het vuur en laat 15 min. afkoelen tot handwarm.
  • 3 Schenk de chocoladeroom op de cake. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om stevig te worden.
  • 4 Neem de taart met het bakpapier uit de vorm en zet op een mooie platte schaal. Garneer de taart met de popcorn, karamelsaus, pecannoten en zeezout naar smaak.
  • 5 Snijd de taart met een warm vochtig mes in 10 lange repen en leg deze op 10 borden.

Chocolade-truffelcarré met karamelsaus en zeezout is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeewolf geflambeerd met ouzo
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept