Canard à l'orange

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de velkant van de eend kruislings in. Leg de eend op de velkant in een schaal en verdeel de laurier, jeneverbessen en de peper erover. Schil de oranje schil van 1 sinaasappel en snijd in reepjes. Pers de vrucht uit. Verdeel de schil, het sap en de wijn over het vlees. Zet 6 uur afgedekt in de koelkast.
  • 2 Halveer de peen in de lengte. Verhit 25 g boter in een hapjespan en stoof de peen, marmelade en 50 ml water afgedekt 10 min. op laag vuur. Neem de peen eruit en kook het vocht 2 min. Voeg 25 g boter en de peen toe en warm nog 2 min.
  • 3 Haal de eend uit de marinade en dep droog. Bak in een koekenpan op de velkant 6 min. op laag vuur. Keer en bak nog 4 min. Laat uit de pan afgedekt 5 min. staan. Schenk het vet uit de pan en zeef de marinade boven de pan. Laat 2 min. inkoken. Roer de rest van de boter en peper en zout naar smaak erdoor. Snijd de tweede sinaasappel in plakjes. Snijd de eend in plakjes en schep de sinaasappeljus erover. Serveer met de peen en de plakjes sinaasappel.

Canard à l'orange is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken tuinbonen met kabeljauw
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Oranje feesttaart
85 min + 1,5 uur wachten -
Bekijk recept
Gevulde kip l'orange met amandelbroccoli
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Canard à l'orange
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hachis Parmentier Au Confit De Canard
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Confit De Canard Met Zuurkool
30-60 min -
Bekijk recept
Confit De Canard
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept