1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de miniquichevormpjes in. Snijd de paddenstoelen in stukken en de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om
2 Snijd ondertussen de ham in reepjes en de blaadjes van de munt fijn. Snijd de peterselie fijn en de rode ui in flinterdunne ringen. Voeg met de hamreepjes met de munt, de helft van de peterselie en de rode ui toe aan de paddenstoelen en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevormpjes.
3 Rol het bladerdeeg uit. Snijd zoveel rondjes uit het deeg ter grootte van de quichevormpjes als er vormpjes zijn en dek de paddenstoelentaartjes hiermee af.
4 Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Keer de taartjes om op een schaal en bestrooi met de rest van de peterselie.
Omgekeerde champignontaartjes is een recept van Albert Heijn