1 Verwarm de oven voor op 150 ºC. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2 Maal ondertussen de kaneel en kruidnagels in een vijzel tot een poeder. Rasp de schil van de mandarijn en citroen boven de vijzel. Hak de rozemarijnblaadjes fijn en voeg toe aan de vijzel. Voeg een flinke mespunt peper en zout toe aan de nootmuskaat. Schep alles goed om.
3 Leg ondertussen de laurierblaadjes in het midden van een braadslee, leg het vlees erop en wrijf het vlees in met de mosterd. Strooi het kruidenmengsel uit de vijzel over het vlees en duw het aan. Druppel er olijfolie overheen. Bak het vlees ca. 50 min. in de oven, of tot het vlees mooi roze is vanbinnen.
4 Neem de braadslee uit de oven en laat 10 min. rusten. Snijd in plakken.
Traditionele rosbief is een recept van Albert Heijn