1 Laat de rollade ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 ° C.
2 Schil de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
3 Verwijder het elastiek van de rollade. Snijd de rollade in de lengte vanaf de bovenkant in tot iets voorbij het midden van het vlees. Snijd vanaf deze insnede 4 cm naar links en 4 cm naar rechts. Leg de plakjes katenspek in 2 rijen en dakpansgewijs op een snijplank. Leg de rollade erop en klap het vlees open. Verdeel de pruimen, stukjes appel en cashewnoten over het vlees en rol met het spek er omheen weer zo strak mogelijk op. Span de extra elastiekjes uit de verpakking in de lengte en in de breedte om de rollade.
4 Verhit de boter in een koekenpan. Bak het vlees in 4 min. rondom bruin en leg in de ovenschaal. Steek de thermometer in de rollade maar zorg dat hij de vulling niet raakt. Bak het vlees in het midden van de oven tot het de kerntemperatuur heeft bereikt van 68 °C. Dit duurt ca. 50 min. Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. afgedekt met aluminiumfolie rusten. Snijd de rollade in plakken.
Varkensfiletrollade met pruimen en spek is een recept van Albert Heijn