1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas en snijd de peterselie fijn. Doe de pecannoten, kaas en knoflook in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal fijn. Voeg de peterselie en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper.
2 Leg elke parelhoenfilet tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de filets met een steelpan tot dunne lapjes van ca. een ½ cm dik. Verwijder de folie en bestrijk elk filetlapje met 1 el van de pesto. Rol ze op en wikkel elk rolletje in 2 plakjes ontbijtspek. Zet eventueel vast met een satéprikker. Verhit de boter in een koekenpan en bak de rolletjes in 2 min. op hoog vuur rondom bruin.
3 Leg ze in de ovenschaal en bak ca. 15 min. in de oven gaar. Snijd in schuine plakken en serveer de rest van de pesto ernaast.
Gevulde parelhoenfiletrolletjes met peterseliepesto en pancetta is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)