1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Besprenkel de tomaten in de kleinere ovenschaal met 2 el olie en zet ze ca. 15 min. in de oven. Bestrooi met zeezout naar smaak wanneer de tomaten beginnen te verschrompelen en licht gekaramelliseerd zijn.
2 Kook ondertussen de visfond met de slagroom op laag vuur tot 1/5 in. Roer af en toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg naar smaak citroensap toe aan de fond.
3 Breng water aan de kook. Kook de spinazie in 1 min. gaar en giet af.
4 Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de stukjes kabeljauw kort op de huid. Leg de vis met de huid naar beneden in de grotere ovenschaal en zet 4 min. in de oven bij de tomaten tot de vis net gaar is. Bestrooi met zeezout.
5 Meng de garnalen met 1 el citroenrasp en een paar druppels olijfolie extra vierge.
6 Klop de fond met een staafmixer schuimig. Verdeel de spinazie over 4 diepe borden met de portioneerring. Leg de vis erop en verdeel de fond en garnalen erover. Leg op ieder bord 3 tomaten.
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)