Varkenshaas en croûte

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de champignons, tijm, peper en zout 5 min. Laat iets afkoelen. Pureer in de keukenmachine.
  • 2 Verhit 2 el olie in dezelfde pan en bak de varkenshaasjes op hoog vuur in 2 min. bruin. Verdeel het spek over 2 vellen vershoudfolie, laat de plakjes iets overlappen. Schep de champignonpuree erop. Leg de varkenshaasjes erop en wikkel ze met de folie in het spek. Leg elk varkenshaasje zonder folie op 1 plakje bladerdeeg. Dek af met een 2e plakje. Druk de randen aan met een vork. Bestrijk met ei. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat met de pommes duchesse ernaast. Bak ca. 30 min. in de oven.
  • 3 Breng een pan water aan de kook. Kook de wortelen 3 min. Voeg de erwten toe. Kook nog 2 min. Verdeel over 4 borden en besprenkel met de rest van de olie. Halveer de pakketjes en leg op elk bord 1 helft. Serveer met de pommes duchesse.

Varkenshaas en croûte is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Topinamboerragout en croûte
45 min-
Bekijk recept
Tomatensoep en croute met een korstje
40 min-
Bekijk recept
Uiensoep en croûte
50 min-
Bekijk recept
Croute Trois Etages
10-20 min -
Bekijk recept

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept