1 Zeef de bloem boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier het zout, 1/3 van de eieren en de zonnebloemolie in. Roer het deeg van buiten naar binnen een paar keer door met een garde en voeg al roerend het bier toe. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek.
2 Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Schep ze voorzichtig door het beslag. Pers de citroen uit. Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. Snijd de appels elk in 5 gelijke plakken. Besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen en bestrooi met de kaneel.
3 Haal de plakken appel door het beslag, laat uitlekken en doe in de frituurpan. Frituur in porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.