1 Laat de roastbeef in ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2 Doe de slagroom in een koekenpan samen met de halve bouillontablet. Breng aan de kook. Plet de peperkorrels in een vijzel of op een snijplank met het lemmet van een keukenmes. Voeg 1 tl van de geplette peper per 4 personen toe aan de slagroom en laat de pepersaus tot de helft inkoken op laag vuur. Dit duurt ca. 10 min. Neem van het vuur.
3 Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi de roastbeef rondom met de rest van de geplette peper en met de fleur de sel. Braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Leg in de ovenschaal en steek de thermometer in het midden van het vlees. Bak het vlees in het midden van de oven tot het de kerntemperatuur heeft bereikt van 56 °C (rare), 60 °C (medium) of 65 °C (well done). Dit duurt 20-30 min. Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Verwarm ondertussen de pepersaus en serveer bij het vlees.
Roastbeef met peperkorst en peperroomsaus is een recept van Albert Heijn