1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt ze ook met een kaasschaaf, dunschiller of keukenmachine in dunne plakjes schaven.
2 Vet de ovenschaal in met olie of boter. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm. Meng de knoflook en de blaadjes tijm door de aardappel, bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas.
3 Bak de aardappelgratin onder het midden van de oven in ca. 75 min. goudbruin en gaar. Dek na ca. 30 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de gratin niet te donker wordt. Controleer na 50 min. of de gratin gaar is. Dit is het geval als je er gemakkelijk helemaal een mes in kunt steken. Garneer met de rest van de takjes tijm.
Goudbruine aardappelgratin met tijm is een recept van Albert Heijn