Eendenhaasjes met kersen-biersaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de kersen uitlekken en vang de siroop op. Snipper de sjalot. Verhit 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 5 min. op laag vuur garen. Voeg al roerend met een garde de takjes tijm, het bier, de helft van de kersen en alle kersensiroop toe. Laat op laag vuur 10 min. inkoken. Roer regelmatig. Schenk de saus door een bolzeef en doe terug in de pan.
  • 2 Voeg 50 g boter, de rest van de kersen en de ahornsiroop toe aan de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de eendenhaasjes met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de haasjes op hoog vuur in 30 sec. per kant goudbruin. Serveer met de saus.

Eendenhaasjes met kersen-biersaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus
Snack
Bekijk recept
Gehaktballetjes in biersaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rumsteak, marinade met donker Florivalbier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spieringkotelet in biersaus met gegrilde peertjes
0 min
Bekijk recept

Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendenbrochettes en saus met mangochutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendenblokjes zoetzuur
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendenbrochette met mangochutneysaus
35 min Snack
Bekijk recept