1 Meng de custard met 50 g suiker. Voeg 6 el melk toe en roer glad. Verhit de rest van de melk in een steelpan. Klop met een garde het custard-suikermengsel door de warme melk. Breng aan de kook en laat op laag vuur 3 min. doorkoken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet 3 uur in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 180 °C. Knip 2 sterren van 30 cm uit het bakpapier en leg ze op een bakplaat. Maal het amandelschaafsel in de keukenmachine fijn. Meng met de bloem. Zeef het poedersuiker erboven. Meng de ingrediënten goed.
3 Klop de eiwitten met 80 g suiker stijf tot het glanst en pieken vormt. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mes het merg eruit. Klop het merg door het eiwit. Spatel het amandelmengsel voorzichtig en zo luchtig mogelijk door het eiwit. Schep het mengsel in de spuitzak met gladde spuitmond en spuit het mengsel op de 2 sterren bakpapier zodat deze helemaal bedekt zijn. Bestrooi met 2 el amandelschaafsel. Bak de sterren op 160 °C in ca. 15 min. goudbruin. Laat afkoelen.
4 Schep de custard in de spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit op 1 amandelster tot deze helemaal bedekt is. Verdeel de frambozen erover en dek af met de 2de ster. Bestrooi met de poedersuiker.
Amandelster met frambozen is een recept van Albert Heijn