1 Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Hak ondertussen de noten fijn en doe 2/3 in een diep bord. Bewaar de rest van het notenkruim. Doe de bloem en het ei elk apart in een diep bord. Klop het ei los. Haal de kiphaasjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de notenkruim. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar.
2 Bereid ondertussen de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking 6 min. in de magnetron op 700 watt.
3 Voeg als het water kookt de sperziebonen toe en kook de bonen 7 min. Giet af en laat goed uitlekken.
4 Maak ondertussen de ui schoon en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de ui met wat peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen en de rest van de notenkruim toe en bak 2 min. mee. Verdeel de aardappelen over de borden en schep de groente en kip erbij.
Krokante kip met crunchy bonen en stoomaardappeltjes is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Kiphaasjes met notenkorst, sperziebonen en aardappel