1 Doe de witte bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Doe de zuurkool in een zeef, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Smelt de boter in een pan en voeg de bonen, zuurkool en Provençaalse kruiden toe. Verwarm op laag vuur 15 min. met de deksel op de pan.
2 Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en braad de braadworsten op hoog vuur aan, zet het vuur laag en bak de worsten in 12 min. gaar. Keer regelmatig. Voeg de laatste 5 min. de sjalot toe.
3 Maak ondertussen de dressing. Meng de mierikswortel met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
4 Meng de rucola door het zuurkool-bonenmengsel en verdeel over diepe borden. Verdeel de worst en sjalot erover en besprenkel met de dressing.
Provençaalse bonenschotel met frispittige dressing is een recept van Albert Heijn