Thaise schotel met kip, mie en pindadressing

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng twee ruime pannen met water aan de kook voor de noedels en voor de sugarsnaps. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Bestrijk de kip met de helft van de sesamolie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 7 min. goudbruin. Keer halverwege.
  • 2 Neem als het water kookt, één pan van het vuur en laat de mie 4 min. wellen. Doe in een vergiet, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • 3 Voeg de sugarsnaps toe aan de andere pan met kokend water en kook in 3 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in schuine plakjes.
  • 4 Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met het sap, de rest van de olie, soja- en chilisaus, pindakaas en het water tot een dressing. Verdeel de mie, kip, taugé, komkommer en sugarsnaps over de borden. Serveer met de dressing.

Thaise schotel met kip, mie en pindadressing is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Noedelsalade met kokos-pindadressing
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Noedelsalade met pittige pindadressing
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept