1 Doe in de grootste kom van de keukenmachine de 2 soorten gehakt. Snipper de helft van de ui en doe er bij. Maal fijn met de keukenmachine. Voeg tijdens het malen de ketjap, het zout, de eieren, mosterd, komijn, koriander, peper, kruidnagel en nootmuskaat toe. Maal tot een egale massa. Voeg als laatste de panko toe. Laat de machine nog 1 min. draaien. Schep de massa in een (wegwerp)spuitzak met gladde spuitmond van 1 cm doorsnede.
2 Breng in een hapjespan het water aan de kook met de bouillontabletten. Zet het vuur laag, zodat de bouillon zachtjes verder kookt. Spuit in de bouillon 4 staafjes van ca. 12 cm lang. Na ca. 5 min. komen de frikandellen bovendrijven en zijn de gaar. Schep de frikandellen met een schuimspaan uit de bouillon en maak zo nog 16 frikandellen. Laat ze afkoelen.
3 Verhit de frituurolie in een pan of friteuse tot 180 °C. Snipper ondertussen de rest van de ui zo fijn mogelijk. Snijd de frikandellen in de lengte ongeveer 1 cm in, maar snijd ze niet door. Frituur de frikandellen per 4 stuks in 3 min. goudbruin. Spuit in de opening van de frikandellen achtereenvolgens een streep mayonaise en een streep curry en bedek met ½ el gesnipperde uitjes.