Pesto-pennetaart met rucola

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • 2 Bekleed ondertussen de hele binnenkant van de springvorm met bakpapier. Verhit 2/3 van de olie in een wok en roerbak de roerbakgroente 3 min. Klop ondertussen de eieren los met de crème fraîche en pesto. Schep samen met de roerbakgroente door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel over de taart. Bak de taart in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • 3 Meng ondertussen de rucola met de rest van de olie en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer de pesto-pennetaart met de rucolasalade.

Pesto-pennetaart met rucola is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept