1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg voor de sesamstengels 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar als een rechthoek,maar laat ze een ½ cm overlappen. Herhaal met de andere plakjes. Snijd het bladerdeeg in de lengte in repen van ca. 2½ cm breed en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Splits het ei. Bestrijk het bladerdeeg met het eigeel en bestrooi met het sesamzaad. Bak ca. 12 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
2 Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en houd 10 min. op laag vuur tegen de kook aan.
3 Snijd ondertussen ⅔ van de waterkers grof en meng de helft van de wasabi paste met de zure room. Neem de pan van het vuur en voeg de gesneden waterkers en de rest van de wasabi paste toe. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
4 Verdeel de soep over de kommen. Schep in elke kom een eetlepel pittige zure room en garneer met de rest van de waterkers. Serveer met de sesamstengels.
Frispittige doperwtensoep met soepstengels is een recept van Albert Heijn