Sushisoep

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de sushirijst in een zeef en spoel af onder de kraan. Doe de rijst in een pan samen met de kokosmelk, het water en de bouillontabletten. Schil de gember, snijd in stukken en voeg toe aan de rijst. Breng aan de kook en laat de soep ca. 20 min. met de deksel op de pan koken tot de rijst helemaal zacht is. Meng er ⅔ van de rijstazijn door. Verwijder de gember uit de soep.
  • 2 Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes van 1 cm. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Snijd de avocado in plakjes. Verdun de wasabi met de rest van de rijstazijn.
  • 3 Schep de rijstsoep in de kommen. Leg de komkommer, avocado en zalm erop. Besprenkel met de wasabidressing en bestrooi met het sesamzaad. Leg er per kom 2 norisnacks op en serveer de rest erbij. Serveer met eetstokjes en een lepel.

Sushisoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker