1 Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de sjalotten in hun geheel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven 20 min. Keer regelmatig. Neem na 12 min. de bakplaat uit de oven en leg de baguettes ernaast. Bak nog 8 min. Laat staan tot gebruik.
2 Was ondertussen het witlof, snijd de onderkant van de stronken en halveer het lof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed. Meng het witlof en de sla samen in een schaal.
3 Bestrijk de biefstuk met de olie. Verhit de grillpan en gril hierin de biefstuk 6 min. Keer halverwege. Neem het vlees uit de grillpan en dek af met aluminiumfolie.
4 Maak ondertussen de sjalotten schoon, doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een puree. Verhit een steelpan en verwarm de sjalottenpuree en blauwaderkaas op laag vuur tot de kaas gesmolten is. Voeg de crème fraîche toe en meng goed.
5 Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Schenk de kaasdressing over de salade en leg de biefstukreepjes erop. Serveer met de baguettes.
Salade met malse biefstukreepjes en kaasdressing is een recept van Albert Heijn