1 Was de krieltjes en halveer ze. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook en kook hierin de ongeschilde krieltjes in 10 min gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
2 Verhit ondertussen 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
3 Was ondertussen de bleekselderij en snijd in boogjes. Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Laat de mandarijnen uitlekken. Meng de bleekselderij, venkel, mandarijn, veldsla, rozijnen en dressing in een grote kom en breng op smaak met peper.
4 Verdeel de worst, krieltjes en de salade over de borden. Snijd de peterselie fijn en strooi over de salade.
Bio braadworst met frisse venkelsalade en krieltjes is een recept van Albert Heijn