Taartjes met groenterozen

6
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer het stuk courgette en de winterpeen in de lengte. Snijd de courgette en peen in dunne plakjes van 2 mm.
  • 2 Halveer 1 plak bladerdeeg. Leg de 2 helften op het werkblad en laat ze een ½ cm aan de korte zijde overlappen. Druk aan. Leg 10 courgetteplakjes dakpansgewijs met de ronde zijde tegen de bovenkant over de lange zijde van de bladerdeegstrook. Leg op elke even courgetteplakje een wortelplakje. Pak de onderkant van de bladerdeegstrook en vouw (als een deken) over de groente heen. Pak de korte zijde van het bladerdeeg met beide handen vast en rol voorzichtig op tot een roos. Doe de roos in de muffinvorm. Herhaal deze stap voor alle taartjes.
  • 3 Klop het ei los. Bestrijk de rozen met het ei. Bak de rozen 45-50 min. in het midden van de oven. Laat na het bakken ca. 3 min. afkoelen zodat de rozen makkelijk uit de vorm komen.

Taartjes met groenterozen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept