1 Kook 9 eieren voor 18 stuks in 5 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Verhit de olie in een braadpan of frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.
2 Kneed ondertussen het gehakt met de ricotta, de kruidnagel en salie goed door. Verdeel het gehakt in 9 porties. Leg 1 portie gehakt op vershoudfolie en druk plak. Leg 1 ei in het midden en vouw het gehakt met behulp van het vershoudfolie rondom het ei. Herhaal met de rest van het gehakt en de gekookte eieren.
3 Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en doe de panko in een derde bord. Haal de Scotch eggs achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de panko. Frituur de Scotch eggs in 3 delen in ca. 7 min. goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier.
4 Halveer de Scotch eggs, bestrooi met de tuinkers en serveer met de mayonaise.