Vega Scotch eggs

18
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook 9 eieren voor 18 stuks in 5 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Verhit de olie in een braadpan of frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.
  • 2 Kneed ondertussen het gehakt met de ricotta, de kruidnagel en salie goed door. Verdeel het gehakt in 9 porties. Leg 1 portie gehakt op vershoudfolie en druk plak. Leg 1 ei in het midden en vouw het gehakt met behulp van het vershoudfolie rondom het ei. Herhaal met de rest van het gehakt en de gekookte eieren.
  • 3 Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en doe de panko in een derde bord. Haal de Scotch eggs achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de panko. Frituur de Scotch eggs in 3 delen in ca. 7 min. goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Halveer de Scotch eggs, bestrooi met de tuinkers en serveer met de mayonaise.

Vega Scotch eggs is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Eggs Rothko
20 min
Bekijk recept
Range style eggs
30 min-
Bekijk recept
Snelle eggs benedict met asperges en zalm
15 min
Bekijk recept
Eggs benedict
30 min
Bekijk recept

Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van vegagehakt, sperziebonen en puree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse ovenschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept