1 Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van het citroengras en snijd de stengels zo fijn mogelijk. Schil en rasp de gember. Snijd de sjalot in parten. Doe het citroengras, de gember, sjalot en kipdijfilet in de keukenmachine en maal tot gehakt.
2 Verhit de olie in een hapjespan en bak het mengsel 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen. Voeg de chilivlokken, vissaus en bloemkoolrijst toe en bak de laab nog 5 min. Breng op smaak met limoensap en zout.
3 Snijd ondertussen de salade-ui in flinterdunne schuine ringen en snijd de koriander en munt grof. Haal de blaadjes sla van de krop. Snijd de komkomkommer in plakken en de radijs in parten. Serveer de sla, laab, knapperige groente en kruiden in een mooie bowl. Gebruik de slablaadjes om de laab te eten. Lekker met extra limoensap.