1 Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 cm.
2 Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de halve rode peper en snijd het steeltje eraf. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de halve peper in ringetjes. Snijd de koriander grof. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de broccoli in roosjes.
3 Doe de noedels in een grote kom en schenk er 1 liter kokend water over. Laat 4 min. wellen. Giet af en spoel koud onder stromend water.
4 Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de tofu op middelhoog vuur in 8 min. krokant. Schep regelmatig om. Neem met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schep om met de helft van de teriyakisaus en houd warm onder folie.
5 Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en bak de broccoli en spitskool 3 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, rode peper en gember toe en bak 2 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de noedels toe en verwarm 1 min.
6 Verdeel de groenten over de borden, schep de tofu erop, garneer met de koriander en bestrooi met het sesamzaad. Serveer de rest van de teriyakisaus erbij.
Pittige noedelroerbak met broccoli en teriyakitofu is een recept van Albert Heijn