1 Zet voor de karamel het blikje gecondenseerde melk ongeopend in een pan en schenk er zoveel water bij tot het blikje onderstaat. Kook de melk met de deksel op de pan op laag vuur in 2½ uur tot karamel. Zorg dat het blikje onder water blijft en vul het water regelmatig bij. Laat het blikje ongeopend 30 min. afkoelen.
2 Smelt ondertussen ⅓ van de boter in een steelpan en maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en verdeel over de bodem van de cupcakevormpjes. Druk met de bolle kant van een lepel aan tot een egale laag.
3 Snijd de cranberries fijn. Verhit de bloem 1 min. op de hoogste stand in de magnetron. Mix voor het cookie dough met een handmixer de rest van de boter en suiker in ca. 5 min. tot een glad mengsel. Voeg de yoghurt toe en mix weer 5 min. Voeg vervolgens de bloem en het vanillearoma toe en mix nog 1 min.
4 Hak de macadamia’s fijn. Verdeel het cookie dough over de koekkruimels in de cupcakevormpjes en strijk glad met een natte lepel. Verdeel de helft van de karamel erover en bestrooi met de fijngehakte macadamia’s. Laat de cupcakes een uur in koelkast opstijven.
Cookie dough-cupcakes met Oreo-bodem en gezouten karamel is een recept van Albert Heijn