Cookie dough-cupcakes met Oreo-bodem en gezouten karamel

12
25 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet voor de karamel het blikje gecondenseerde melk ongeopend in een pan en schenk er zoveel water bij tot het blikje onderstaat. Kook de melk met de deksel op de pan op laag vuur in 2½ uur tot karamel. Zorg dat het blikje onder water blijft en vul het water regelmatig bij. Laat het blikje ongeopend 30 min. afkoelen.
  • 2 Smelt ondertussen ⅓ van de boter in een steelpan en maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en verdeel over de bodem van de cupcakevormpjes. Druk met de bolle kant van een lepel aan tot een egale laag.
  • 3 Snijd de cranberries fijn. Verhit de bloem 1 min. op de hoogste stand in de magnetron. Mix voor het cookie dough met een handmixer de rest van de boter en suiker in ca. 5 min. tot een glad mengsel. Voeg de yoghurt toe en mix weer 5 min. Voeg vervolgens de bloem en het vanillearoma toe en mix nog 1 min.
  • 4 Hak de macadamia’s fijn. Verdeel het cookie dough over de koekkruimels in de cupcakevormpjes en strijk glad met een natte lepel. Verdeel de helft van de karamel erover en bestrooi met de fijngehakte macadamia’s. Laat de cupcakes een uur in koelkast opstijven.

Cookie dough-cupcakes met Oreo-bodem en gezouten karamel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept
Pompoencake
40 min Gebak
Bekijk recept

Ben & Jerry’s met banaan en chocoladesaus
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Fortune cookies
Snack
Bekijk recept
Chocolatechip cookie dough
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolate cookie flip
45 min- Nagerecht
Bekijk recept