2 Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Voeg als het water kookt de pasta toe aan één pan. Kook in 12 min. beetgaar en giet af. Voeg als het water kookt de snijbonen toe aan de tweede pan. Kook in 5 min. beetgaar en giet af.
3 Bestrooi de filetlapjes met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees in 8 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Verhit de rest van de boter in de andere koekenpan, voeg de spinazie toe en laat iets slinken. Schep de snijbonen erdoor.
4 Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit. Snijd de andere helft in 2 parten. Doe de tonijn met de olie, mayonaise, 1 tl citroenrasp en 1 el -sap in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus.
5 Neem het vlees uit de pan en snijd in repen van 1 cm. Meng de groenten door de pasta en verdeel over diepe borden. Verdeel de tonijnsaus erover en leg het vlees erop. Garneer met de kappertjes, de rest van het citroenrasp en de citroenpartjes.
Varkensfiletlapjes met penne en spinazie is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)