1 Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de uien en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de paprika, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
2 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, paprika, sperziebonen, peper en eventueel zout toe en bak 4 min.
3 Voeg, zodra het water kookt, de pasta toe en kook in 11 min. beetgaar.
4 Voeg de tomatensaus en de zongedroogde tomaatjes toe aan de groente en breng al roerend aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur stoven.
5 Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
6 Meng de pasta met de saus en verdeel over de borden. Ontvel de makreel, verdeel in stukken over de pasta en garneer met het amandelschaafsel.
Pasta met sperziebonen en gerookte makreel is een recept van Albert Heijn