1 Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de winterpeen, snijd de uiteinden eraf en schaaf met een kaasschaaf in de lengte in lange linten. Was de salade-ui en snijd in ringen.
2 Klop de eieren los in een kom met peper en eventueel zout en meng met de bloemkoolrijst. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst al omscheppend 3 min. Schep uit de wok en houd apart.
3 Neem de pan met kokend water van het vuur en voeg de noedels toe. Laat 3 min. staan en giet af.
4 Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de varkensreepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de wortellinten, salade-ui en de bloemkoolrijst toe en bak nog 1 min. mee. Schep goed om.
5 Schep de noedels om met de soja-gemberdressing en vervolgens met het groentemengsel. Verdeel over kommen.
Thaise noedels met varkensreepjes en wortellinten is een recept van Albert Heijn