1 Steek de barbecue aan, gebruik bij voorkeureen firestarter. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de boter met 1 el limoenrasp- en sap (per 4 personen). Spreid stukken aluminiumfolie (ca. 25 cm lang) uit. Leg de maïskolven in het midden en bestrijk goed met de limoenboter. Vouw de aluminiumfolie twee keer rond de maïskolven en draai de uiteinden dicht. Leg de foliepakketjes op het rooster van de barbecue en gril 30 min. Keer halverwege.
2 Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Besprenkel met ⅓ van de olie. Halveer de tomaten, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de majoraan. Rasp de kaas, snijd de olijven in kleine stukjes en meng. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier. Schep het mengsel in de portobello’s. Leg de tomaten en asperges naast de maiskolven en gril 5 min. Keer halverwege. Houd de groenten warm met aluminiumfolie. Leg de portobello’s op de barbecue en gril 10 min. met de deksel dicht. Verdeel alle groenten op een schaal.
Geroosterde-groenteplateau is een recept van Albert Heijn