1 Steek de barbecue aan. Zorg ervoor dat een zone medium heet is. Het vet van de speklapjes kan bij een te hete barbecue op het houtskool terechtkomen, wat vlammen veroorzaakt die het vlees kunnen verbranden. Bestrooi de speklapjes rondom met de picadillo en eventueel zout. Laat in 20 min. op kamertemperatuur komen.
2 Maak ondertussen de salsa. Snijd de avocado in blokjes van een ½ cm. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van de limoen en pers 1 helft uit. Laat de mais uitlekken. Meng de avocado, tomaat, peterselie, sjalot, mais, limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen) en de tabasco door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Gril de speklapjes in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Keer regelmatig. Serveer de speklapjes met de salsa.
Krokante cajun-speklapjes met mais-avocadosalsa is een recept van Albert Heijn