Esquites (Mexicaanse maissalade)

8
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de barbecue aan, bereid hem voor op indirect grillen en breng de temperatuur naar 170 °C. Bestrijk de maiskolven met de olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper. Gril de maiskolven in 7-10 min. gaar, tot de mais geroosterd en diepgeel van kleur is. Keer regelmatig. Zet de kolven rechtop in een ruime kom en snijd met een mes de maiskorrels van de kolf.
  • 2 Meng de mayonaise, kaas, salade-ui, koriander, jalapeñopeper en knoflook door de mais. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap door de salade. Serveer direct. Lauwwarm is de salade het lekkerst.

Esquites (Mexicaanse maissalade) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnsandwich met guacamole en maissalade (advertorial)
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse tacosalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beefburger & tomaten-maissalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept