1 Steek de barbecue aan. Leg de paprika’s op het rooster van de barbecue en gril in ca. 15 min. tot het vel zwartgeblakerd is. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat 15 min. afkoelen in een pan met deksel of in een afgedekte kom.
2 Leg ondertussen de hele preien op het rooster van de barbecue. Rooster ze ca. 15 min. tot ze helemaal zwartgeblakerd zijn. Keer regelmatig. Halveer en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en verwijder het vel. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe samen met de amandelen, olie, azijn, paprikapoeder, gemalen komijn, chilivlokken en knoflook in een hoge kom. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus (romesco). Breng eventueel op smaak met zout.
3 Neem de prei van de barbecue en laat iets afkoelen. Snijd de onderkant eraf, halveer in de lengte en verwijder de zwartgeblakerde bladeren. Serveer de prei samen met de romesco.
Gegrilde preien met romesco is een recept van Albert Heijn