1 Bereid de barbecue voor op indirect grillen en breng de temperatuur naar 110 °C. Snijd het ontbijtspek, de knoflook, jalapeñopeper en koriander fijn, snipper de rode ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak het ontbijtspek 3 min. Voeg de paprika, ui, knoflook, jalapeñopeper en koriander toe en bak nog 4 min. Dit kan op het fornuis of in een vuurvaste schaal op het hetere deel van de barbecue. Voeg de basterdsuiker, witte bonen in tomatensaus, zwarte bonen, barbecuesaus, worcestershiresaus, mosterd, barbecuekruiden en tabasco toe. Schep in een vuurvaste schaal (of aluminium wegwerpschaal).
2 Leg het rookhout op de kolen, plaats de gevulde schaal op de barbecue en doe de deksel erop. Rook de baked beans naar smaak 1-4 uur indirect op het rooster van de barbecue. Roer om de 30 min. goed, zodat de rooksmaak zich door de bonen mengt. Voeg af en toe wat rookhout toe aan de kolen.