1 Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in blokjes. Halveer de nectarines, verwijder de pitten en snijd de helften in blokjes.
2 Breek 100 g chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom. Zet de kom in een pan met een klein laagje kokend water (zonder dat de kom het water raakt) en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Laat afkoelen tot lauwwarm.
3 Klop ondertussen de slagroom stijf. Hak de rest van de chocolade in kleine stukjes. Spatel de ricotta en gesmolten chocolade door de slagroom. Voeg de stukjes chocolade, pistachenoten, de helft van de aardbeien en de helft van de nectarines toe. Roer goed om.
4 Bekleed de cakevorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen.Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
5 Doe ondertussen de rest van het fruit, de suiker en het water in een steelpan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken tot compote. Laat afkoelen. Haal de semifreddo uit de vriezer en stort op een schaal. Verdeel de compote over de semifreddo en snijd in plakken.
Semifreddo met aardbeien en nectarine is een recept van Albert Heijn