1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Zet het vuur laag en leg de kipfilets in het water. Pocheer ca. 15 min. of tot de kip gaar is. Neem de kip uit het water en laat iets afkoelen.
2 Leg de gordita’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met 2/3 van de olie. Bak ze ca. 8 min. in het midden van de oven.
3 Maak ondertussen de salsa. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snipper de ui heel fijn. Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in kleine blokjes. Meng de ui, het limoenrasp en -sap en de mango in een kommetje. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4 Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel onder koud stromend water. Snijd de radijs in dunne plakjes. Snijd de koriander fijn en meng samen met de bonen en radijs in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5 Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met de rest van de olie en de Mexicaanse tacokruiden.
6 Leg de gordita’s op een schaal en verdeel de avocado, mangosalsa en de kip erover. Serveer de bonensalade erbij.
Tostada's met pulled chicken & mangosalsa is een recept van Albert Heijn