1 Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spruiten en kook samen met de uiensnippers de laatste 10 min. mee.
2 Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de vloeibaar bakken & braden romig in een wok of hapjespan en bak hierin de shoarma en paprika 8 min. op middelhoog vuur.
3 Giet de aardappelen en groenten af, vang 75 ml kookvocht (per 4 personen) op en stamp grof met de pureestamper. Maak smeuïg met het kookvocht. Verkruimel de feta en roer door de stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4 Snijd de muntblaadjes fijn. Meng de munt en knoflookpoeder door de Turkse yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de yoghurt-knolooksaus en het shoarmavlees.
Spruitjesstamppot met shoarma en knoflooksaus is een recept van Albert Heijn