199 recepten met abrikoos
1 kg hertenfilet12 sjalotten2 el walnoten2 el hazelnoten2 el amandelen8 abrikozen (gedroogd)4 el panko (Japans broodkruim)2 el honing0.5 l dessertwijn (bv. vin santo - zoete Italiaanse dessertwijn)boterolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de sjalotten... bekijk recept »
300 g bladerdeeg (kant-en-klaar)4 witte pensen (in plakjes)800 g abrikozen op sap (in kwartjes)1 el amandelschilfersolijfoliepeperzout1 eidooier1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de abrikozen uitlekken. Snij elke halve abrikoos nog... bekijk recept »
1 kg varkensgebraad100 g wit brood (oud, zonder korst)100 ml melk (lauw)50 g gedroogde abrikozen1 onbehandelde sinaasappel50 g pijnboompitten1 el basilicum (gehakt)paneermeel4 el sesamolie2 uien2 wortelen200 g knolselder400 ml kippenbouillonsojasausm... bekijk recept »
1 kg lamsbout zonder bot 1 tl kurkuma (geelwortelpoeder) 2 tl djahé 4 el olie 1 ui 2 tenen knoflook 2 kaneelstokje saffraan 500 gr gemengde gedroogde vruchten: vijg, dadel, pruim, abrikoos, appel, peer, aardbei 2 el suiker 100 gr blanke amandel... bekijk recept »
4 plakje diepvriesbladerdeeg ontdooid2 eetlepel sinaasappeljam8 halve abrikozen uit blik in partjes2 eidooiers losgeklopt300 milliliter volle melk50 gram suiker1 vanillestokje opengesneden1. bakplaat met bakpapier 2. Verwarm de oven voor op 200°C. St... bekijk recept »
10 gram boter1 blikje (ca. 400 g) gecondenseerde melk3 eetlepels cacaopoeder100 gram hagelslag (bijvoorbeeld als topping)1. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Roer de gecondenseerde melk erdoor en breng aan de kook. Roer de cacaopoeder met ee... bekijk recept »
500 g gehakt, half-om-half2 eieren100 g paneermeel1/2 theel. kaneelpoeder3 eetl. blanke rozijnenzoutversgemalen peper50 g geschaafde amandelen, gehakt7 eetl. arachideolie of zonnebloemolie450 g rösti (diepvries)2 bananenplastic folie1. Meng ... bekijk recept »
1 beker chocolademousse4 bollen chocolade-ijsvoor de bonbons:8 gedroogde abrikozen100 ml witte port150 g pure chocolade, grof gehakt2 eetl. cacaopoeder1 theel. kaneelpoedervoor de cake met witte topping:100 g witte chocolade2 chocolade-muffins of een... bekijk recept »
1 blik abrikozen (halve vruchten, ca. 420 g) 100 g Solo Patisserie (op kamertemperatuur) 200 g suiker 2 eieren 150 g bloem 1 tl bakpoeder 1 snuifje zout 1 pakje vanillepuddingpoeder (om te koken) 500 ml melk 200 g zure room 1. Laat de abrikozen u... bekijk recept »