1000 recepten met appel
50 g rozijnen 1250 g elstar appels 150 g suiker 1 tl gemalen kaneel 275 g bloem 150 g ongezouten roomboter 8 g vanillesuiker 1 mixer met deeghaken of keukenmachine 4 ovenvaste schaaltjes of mini-pannetje1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.... bekijk recept »
1½ kg kruimige aardappel 50 g boter 300 g gerookte spekblokjes (duopak) 1 ui 500 g gekookte bietjes 1 appel (schoongeboend)1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. 2. Ver... bekijk recept »
0,5 citroen 100 g gerookte zalm "365" 0,75 groene appel 1 lente-uitje 2 eetlepels room "365" 100 g verse magere kaas "365" zwarte peper1. Snij de zalm fijn. 2. Prak de kaas met een vork en meng met room en peper. 3. Pers de ½ citroen uit en meng he... bekijk recept »
600 ml magere yoghurt 150 g muesli (met vruchten en noten (pak 500 g)) 2 appels (dunne partjes) 2 tl kaneel1. Meng de yoghurt in 4 kommen met de muesli. Verdeel de appelpartjes over de 4 kommetjes. Bestrooi met kaneel. Lekker met een ... bekijk recept »
4 appels (bijv. Elstar) 1 zakje garneeramandelen (45 g) 4 eetlepels schenkstroop 25 g boter (in blokjes) 4 kaneelstokjes 100 ml appelsap 125 ml crème fraîche1. Oven voorverwarmen op 175 °C. In midden van appels horizontaal ... bekijk recept »
500 g spruiten 1 snufje zout 2 el pijnboompitten 400 g handappels, bijv. elstar of jonagold 100 g parmaham 50 g pecorino (kaas) 16 spiesen of satéprikkers 1 grillpan1. Kook de spruiten in ruim water met zout 3 min. Giet de spruiten af e... bekijk recept »
1 friszoete en aromatische appel 100 g gedroogde abrikozen 45 g garneeramandelen (bakje 95 g) 450 g mix voor witbrood 2 tl kaneel 50 g boter 250 ml appelsap 2 el bloem 6 el poedersuiker1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en... bekijk recept »
200 g ongezouten roomboter 400 g mix voor bakkers cake en cupcakes 4 eieren 50 g walnoten 1 grote handappel (bijv. elstar) 75 g karamelstrooisels (taartdecoratie) 1 mixer 15 papieren cakevormpjes 1 muffinvorm met 15 holes (of 2 kleinere vorme... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg (diepvries) 100 g brie 2 appels 1 zakje walnoten (55 g) 4 eetlepels honing1. Bladerdeeg ontdooien. Oven op 200 °C voorverwarmen. Brie in plakjes en plakjes in reepjes snijden. Appels schillen, klokhuis verwijder... bekijk recept »
½ struik andijvie 1 zak eikenblad slamelange 1 zoete en frisse appel ((bijv. elstar), in blokjes) 1 duopak hamreepjes (200 g) 3 el olijfolie 1 el wittewijnazijn 1 tl grove mosterd1. Snijd het blad van de andijvie in reepjes... bekijk recept »