1000 recepten met appel
1. Kook de drumsticks 10 min. in 1L kippenbouillon. Haal ze eruit en laat afkoelen. Wrijf ze in met olie, peper & zout. Leg ze op een rooster boven een braadslee. Roer de marinade. Bedruip er de boutjes mee. Laat 10 min. staan.2. Gril de... bekijk recept »
150 gram Spruitjes 100 gram spek (sneetjes) 1 zoete appel klontje boter lopende honing aperitief prikkers1. Reinig de spruitjes en laat ze gaar koken in lichtgezouten water.2. schil de appel en snij in grove stukken.3. Prik een spruitje op een p... bekijk recept »
1 appel 100 g Oud Brugge 5 plakjes spek peper 1. Bak het spek aan beide kanten. Maak ze niet te knapperig. Laat ze afkoelen en uitlekken op keukenpapier. Snij de kaas in hapklare balkjes. Was de appel, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snij de ... bekijk recept »
4 varkenslapjes 2 zakjes rijst 2 appelen (jona gold) 2 el olijfolie kerriepoeder cayennepeper 250 ml vleesbouillon 1 el suiker, afgestreken bloem zout1. Kook de rijst gaar volgens de instucties op de verpakking.2. Snijd de varkenslapjes in fijne reep... bekijk recept »
600 gr varkensfilet in één stuk en 200 gr appels 1 beetje mosterd zout en peper1. De appels in schijfjes snijden2. Varkensvlees filet op aluminiumfolie plaatsen, zouten, peperen en met mosterd smeren3. De appels op het vlees leggen4. Folie wikkelen, ... bekijk recept »
4 plakjes peperkoek 1 jonagold appel 1 el Solo Vloeibaar 1 el kristalsuiker 200 g wildpaté1. Steek met een kleine serveerring (of een borrelglaasje) 2 ronde schijfjes uit elk plakje peperkoek.2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem i... bekijk recept »
400 gr Foie gras 4 Appels (stevige, beetje zurig) rozijnenbrood balsamico crème 1 soeplepel fijne suiker boter1. Schil de appels en snij in blokjes. Bak deze appels kort in wat boter tot ze goudbruin zijn en bestrooi met wat suiker. Zorg ervoo... bekijk recept »
4 spieringen of basse-cote 75 gr boter 3 uienen grof gesneden 1 flesje donker bier 250 ml vleesbouillon 2 appels 2 el bruine suiker maizena of expressmaizena1. Bestrooi het vlees met z&p , verhit de helft van de boter en bak de spieringen rondo... bekijk recept »
500 g magere runderlappen 3 grote uien 3 grote wortelen 3 soeplepels Solo vloeibaar 2 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees 4 dl blond bier 1 kg aardappelen 2 stevige appels 0.5 citroen 2 takjes peters... bekijk recept »
150 g bruine linzen 12 kleine uitjes 600 g pompoen 600 g kalfslapjes 4 eetlepels Solo Vloeibaar 0.5 eetlepel gedroogde of verse tijm 1 l cider of appelsap 2 blokjes Knorr Original Bouillon Vlees 2 stevige zoetzure appels 2 -3 eetlepels Maïze... bekijk recept »