1000 recepten met appel
500 g hutspotgroenten 15 g (klein bosje) peterselie 2 groene appels 2 sneetjes brood 300 g rundergehakt kaneel 2 el Solo Vloeibaar 7 -8 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, ontdooid)1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de hutspotgroent... bekijk recept »
4 gaargekookte bieten 1 zure (Granny Smith) appel 2 tl geraspte mierikswortel 1 tl citroensap 4 el crème fraîche 1 el fijngehakte bieslook Lekker met: aardappelpartjes peper uit de molen 2 lente-uitjes 400 g tartaar1. Snijd de bieten in dunne pla... bekijk recept »
150 g bloem 0.5 dl melk 1 snuifje zout 2 eieren 0.5 dl appelsap 2 appels in kleine stukjes gesneden 2 eetlepels kandijsuiker 1 eetlepel kaneel Solo 4 eetlepels appelstroop1. Klop met een mixer de bloem, melk, het snufje zout en de eieren door el... bekijk recept »
1 kg moesappelen 150 gr basterdsuiker 3 dl room groene voedselkleurstof 4 lange vingers1. Schil de appels, snijd ze in plakjes en doe ze in een ovenschotel met de suiker en het sinaasappelsap2. Doe het deksel op de schotel en zet deze 30 minuten in d... bekijk recept »
1 vierkantje diepvriesbladerdeeg 1/2 appel 1 koffiel. krenten 1 el boter 1 el fijne suiker 1 eierdooier 1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en pitten. Snij hem in heel fijne plakjes. 2. Leg de appelschijfjes op een helft van het deegvierkantje... bekijk recept »
4 appelen 1/2 citroen (enkel het sap) 1 sinaasappel (enkel het sap) 1 el honing 2 cl sinaasappellikeur (grand marnier, Amaretto..) 250 gr mascarpone 150 ml room, opgeklopt 1 zakje vanillesuiker snuifje kaneelpoeder snuifje kardemompoeder amaretti-ko... bekijk recept »
1 stuk Jonagold appel 1 stuk spekulaas1. Schil de appel.2. 2.Snij de appal in stukjes en presenteer ze mooi op een bordje.3. 3.Verkruimel er stukjes spekulaas bij.4. 4.Geniet!!!! ; ) bekijk recept »
4 vellen bladerdeeg in rechthoekige vorm of in cirkels. (10 op 10 cm of ca. 14 cm diameter) 5 stronken witloof 5 mooie appelen (jonagold) 130 g rietsuiker 50 g Solo 2 el esdoornsiroop (ahornsiroop optioneel)1. Verwarm de melk met de gespleten vani... bekijk recept »
500 gr goudreinetten 1 el citroensap 4 el blanke rozijnen 5 el suiker 1 tl kaneelpoeder 55 gr amandelen 50 gr boter 100 gr zelfrijzend bakmeel vanilleijs1. Oven voorverwarmen op 180°C.2. Ovenschaal invetten.3. Amandelen in foodprocessor fijnmal... bekijk recept »
115 gr boter 225 gr bloem 90 gr kristalsuiker 2 appels 1 handvol rozijntjes 6 speculooskoekjes1. Kneed de zachte boter met de bloem en de suiker tot een kruimelig deeg2. Schil de appels en snij in stukjes3. Vul de ovenschoteltjes met de stukjes a... bekijk recept »