1000 recepten met appel
16 drumsticks (kippenonderbouten) 50 g boter (bakboter) peper zout 1 eetlepel honing (vloeibaar) 2 theelepels kerriepoeder 1 dl room 0.5 eetlepel kippenbouillon 0.5 appel (Jonagold). De drumsticks kruiden met peper en zout, bestrijken met honing en z... bekijk recept »
1 l volle melk- 5 dl yoghurt- 3 appels- 25 g donkere basterdsuiker- 2 eetlepels water- 3 eetlepels ongezouten roomboter- kaneelpoeder- Breng de melk aan de kook in een pan met dikke bodem. Zet het vuur uit. Giet de melk in een kom en laat hem 40 min.... bekijk recept »
4 ZOETZURE APPELS1 EETLEPEL CITROENSAP50 G BRUINE SUIKERKANEEL4 EETLEPELS KWARK0,5 LITER SLAGROOM1 EIDOOIER0,5 EETLEPEL MAIZENA0,5 LITER MELK. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer de hete melk bij kleine hoeveelheden door het mengsel met de ei... bekijk recept »
2 l yoghurt 1 blikje gepelde druiven 50 g ongezouten hazelnoten 1 eetl. fijngehakte munt 1 appel 4 eetl. vloeibare honing 4 takjes munt Schep met een grote lepel de dikke yoghurt uit de theedoek in een kom. Schep de fijngehakte munt en de drui... bekijk recept »
1/2 liter gele vla2 appels(zure)kaneelpoeder. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en rasp ze in een grote schaal. Giet hier de vla overheen en doe er kaneelpoeder naar smaak doorheen. bekijk recept »
Vpor de vulling: 5 grote uien (ca 500g)60 g boter500 g kalkoenfilet2 handgoudreinetten1 blik tamme kastanjes (440g)zoutpeper2 tl peperkorrels6 takjes tijm1 eidooier. voor het deeg: 300 g bloem en 2 elzout150 g koude boter. Metalen taartvorm invetten,... bekijk recept »
(De maten zijn in het engelsik heb ze nog niet omgezet:) 1 ei ? kopje melk ? kopje zonnebloemolie 1 kopje fijngehakte kastanjes 1 medium grote appel 1? kopje bloem ? kopje suiker 1 el bakpoeder ? el zout topping: 1/3 kopje fijngehakte kastanjes ? kop... bekijk recept »
2 plakken geitenkaas (Bettine Blanc) van ca. 1/2 cm. p.stuk1 grote fris zure appelbeetje citroensapboter1 flinke e.l. sinaasappelmarmelade2 el. port. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelplakken zo dat ze enigszins zacht en lichtbruin zijn... bekijk recept »
4 plakjes diepvriesbladerdeeg1 ui1 el olie2 el tandoorikruiden of kerriepoeder500 gr. rundergehakt4 el appelstroopzoutpeper1 eidooier1 dl Room Culinair (of iets dergelijks)3 stevige appels Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een koe... bekijk recept »
2 appels 1 eetl. citroensap 1 pak oliebollenmix 3,5 dl lauw water 1,5 dl bier 50 g gembersnippers 75 g rozijnen 75 g krenten 2 theel. kaneelpoeder frituurolie poedersuiker Schil de appels en snijd ze in stukjes. Besprenkel ze met citroensap... bekijk recept »